Şi am spus DA!

Cu o coroniţă de brad în mâna stângă, cu geanta încărcată în mâna dreapta şi cu privirea aţintită la ultimul raft de pe raionul cu globuri, visam cu ochii deschişi la o seară magică…

Împingând coşul plin de cumpărături, se tot uita la zecile de Crăciuniţe pregătite să fie luate acasă!Chiar şi atunci când Crăciuniţa stă într-un ghiveci, nu e tocmai simplu să o alegi pe cea pe care o vrei aproape!

Untitled-1

IMG_8200

IMG_8546

A prins-o cu îndrăzneala în mâna dreapta. Cu o privire fugitivă la ea, cu un zâmbet pentru mine, am traversat strada printre luminiţele calde spre…seara la care visam.

Untitled-2

Sau altfel spus aducem mirosul sărbătorilor mai aproape, la propriu! Când l-am văzut cu portocalele, merele şi ghimbirul în braţe…

image1 (4)

Untitled-6

Am nins puţină scorţişoară în tigaie, am presărat puţin piper şi ţinând ritmul colindelor de pe fundal am amestecat cea mai aşteptată aromă.

A închis ochii şi a adulmecat profund. “Iubesc să simt că într-adevăr vine Crăciunul.”, mi-a spus în timp ce a adăugat în tigaie câteva crenguţe de brad.

image2 (1)

Untitled-3

Toate încăperile şi sufletele noastre au fost învelite cu mirosul Crăciunului.

Lumânările rămase neaprinse în coroniţa de Advent, ne mai imploră să avem răbdare. Au mai rămas două duminici, până când ne vom întâlni cu frumuseţea celei mai aşteptate sărbători, iar noi iubim Crăciunul!

Vom alerga, ne vom agita şi vom împacheta cadouri.

IMG_8545

Untitled-4

…m-a întrebat în timp ce îşi łustruia ghetuţele. Am zâmbit ghiduş şi a înţeles că deocamdată sunt curioasă să aflu ce mi-a adus Moş Nicolae.

Şi atunci am spus Da, să vina odata Moş Nicolae!

“E bine aşa?Mai sus?Mai jos?”, mă întreba în timp ce atârna globurile ademenitoare pentru moş la fereastră.

“Atunci când liniştea se aşterne peste casă şi sufletul tău a învăţat deja că pentru a primi, trebuie întâi să đăruiască, se întâmplă magia”, auzeam cuvintele suave ale mamei în gând în timp ce îmi îmbrăcam cămaşa roşie în carouri.

“Haide repede! Auzeam din cealaltă cameră. Haideee!”

Untitled-5

Şi atunci am spus DA, magia se întâmplă!

Am uitat să-mi închei toţi nasturii şi am fugit spre pervaz. L-am găsit pe el, înconjurat de daruri.

“Oare ce se ascunde aici?”, am întrebat nerăbđătoare şi am desfăcut fundiţa roşie…atunci fetiţa din mine a ieşit la iveală!

FullSizeRender

Share this post:

Leave a Reply

Your email address will not be published.