Cel mai frumos cadou de Crăciun

Dacă tu știi reclamele fabuloase de Crăciun,  semnate de  John Lewis, lansate în fiecare an, atunci eu știu locul unde ele pot prinde viață!

Untitled-2

Cu ochii încă somnoroşi, îmi căutam portofelul prin buzunare pentru a-mi plăti cafeaua aburindă. Eram gata să pornesc spre o nouă zi încărcată, când brusc, am fost atenţionat că am pierdut ceva.

Un bilet de tren. Era pe asflat şi l-am ridicat repede de teamă să nu-mi calce cineva amintirile dragi în picioare: tălpile ei reci, noaptea caldă din hotelul din tren şi una dintre cele mai frumoase experiențe din acest an: călătoria cu Mocăniţa.

Capture3

Untitled-1

3 ianuarie 2015:

Trăgea după ea geamantanul în care, la fel ca întotdeauna, a pus mult prea multe lucruri pentru o singură noapte. A uitat de greutatea acestora, doar când s-a convins unde vom fi cazați.

Untitled-3

…se întreba în timp ce se arunca pe patul mic, cu lenjerie albă, parcă de zăpadă.

Cred cu tărie că felul în care îți începi anul, va fi definitoriu pentru toate cele 12 luni care vor urma. Acesta a fost motivul pentru care am ales o escapadă wow, chiar pentru primele zile ale lunii ianuarie. Aranja pernele pufoase de pe pat, fără să știe ce urmează.

Măsuțe cochete, felinare mici atârnate la geamurile restaurantului din tren și o atmosferă romantică care plutea în fiecare colț.

Untitled-5

Capture5

Am comandat spontan, în timp ce urmăream cu coada ochiului încântarea pe care o manifesta pentru cina romantică din restaurantul din tren.

“Din seara aceasta, sunt fana trenurilor care au o poveste precum aceasta.”, mi-a spus încrezătoare. Am zâmbit știind că încă nu a făcut cunoștință cu Mocănița.

Untitled-4

 Cine ar fi crezut că zăpada urma să fie la o distanță de doar câteva ore de visare?

Nu ar fi avut nevoie de un mic dejun copios. Era atât de fericită că ningea încât i-ar fi ținut bucuria de foame și totuși ce zi reușită e aceea fără cafea?

Capture4

Cu cele două bilete în mâini și cu privirile fixate pe geam, am simțit cum Mocănița se pune în mișcare. Am fost atât de impresionați de peisajul de pe Valea Vaserului încât eu am uitat să fac fotografii și ea a uitat să vorbească.

Capture6

Untitled-6

geam

Am scos capul pe geam și am lăsat-o să-mi ghideze privirea spre locomotiva care se ivea după fiecare curbă, împrăștiind nori de aburi printre brazii verzi și fulgii de zăpadă. Trebuie să recunosc: călătoria pe singura cale ferată forestieră funcţională cu locomotivă cu abur din Europa era incredibil de frumoasă.

Untitled-9

…au fost vorbele pe care le-a rostit foarte tare, din prea multă bucurie, astfel încât toți turiștii din vagon au auzit-o. Surprinzător nu a contrazis-o nimeni și a continuat să-și savureze veselă ciocolata caldă.

Capture1

Untitled-7

“Au mai rămas atât de puține zile până la Crăciun și încă tot nu știu ce cadou să-i cumpăr. Ai vreo idee?”, mă întreabă un coleg.

Dintr-o dată mi-am amintit povestea pe care am trăit-o în primele zile ale anului 2015, am revăzut toate amintirile și fără să stau pe gânduri i-am spus:

Untitled-8

pusic

După un search pe Google, i-am prezentat oferta din spatele poveștii iar după privirea lui am știut că Renata nu va fi singura domnișoară extrem de fericită de Crăciun, anul  acesta.

mocanita

Oferta din spatele poveștii:

http://www.cffviseu.ro/

Share this post:

Leave a Reply

Your email address will not be published.