Cum să vă faceţi poze de cuplu reuşite, singuri în vacanţe

De aproape doi ani, după fiecare vacanță, suntem întrebați cine ne-a făcut pozele postate pe rețelele de socializare întrucât apărem amândoi și în cele mai multe dintre ele nu se observă selfie stick-ul. Noi, de fiecare dată dăm același răspuns: ni le-am făcut singuri, răspuns care de cele mai multe ori nu pare credibil.

hit the play button


 ___

Multe persoane își imaginează că în escapadele noastre suntem însoțiți și de un prieten fotograf, pe care nu-l expunem niciodată în fotografiile share-uite. Însă, de fapt noi chiar mergem singuri în vacanțe pentru că adorăm să facem toate lucrurile spontan, în funcție de mood-ul pe care-l avem. Așadar, mai mereu în escapedele lungi mergem doar noi doi și…în acest fel simțim că lumea întreaga este doar a noastră.

Pentru că astăzi este Ziua Internațională a Fotografiei și vara încă așteaptă să plecați/plecăm (în sfârșit!) în vacanță, am pregătit o listă cu câteva sugestii pentru a vă face poze super nice chiar și în sejurul în care plecați doar voi doi.

___

Untitled-1Oriunde am pleca, ne asigurăm că din bagajul nostru nu lipsește trepiedul. Fără el, ar fi chiar foarte greu să ne facem poze singuri. Așa cum probabil ați simțit-o pe pielea voastră, telefonul sau aparatul foto nu stă mereu tocmai cum ați vrea, când îl sprijiniți de o bancă, o sticlă, un copac sau ce mai găsiți prin preajmă. Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu maximă ușurință cu ajutorul unui trepied, care dacă este reglabil, poate fi transportat cu mare ușurință chiar și atunci când ieșiți la un restaurant, la un party sau pur şi simplu pe plajă. Odată ce-l aveți cu voi, puteți să vă fotografiați oriunde, mai puțin pe un ponton! Vântul poate răsturna trepiedul cu tot cu aparat și după o secundă poza, ca și aparatul, s-a dus pe apa sâmbetei. (o știm din experiență)

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-2

Trepiedul face pereche bună cu timer-ul de pe aparatul vostru foto. Chiar dacă de fiecare dată va trebui să aşteptaţi 3, 5, 10 secunde până când momentul va fi imortalizat, de cele mai multe ori merită aşteptarea!

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-3Deşi selfie-stick-ul este o varianta briliantă pentru imortalizarea momentelor din vacanţa mult aşteptată, încercaţi să evitaţi să îl folosiţi exagerat de mult. Pentru un selfie reuşit e nevoie să activați camera din faţă a telefonului mobil, care are mult mai puţini megapixeli decât cea din spate…având mai puţini megapixeli, fotografiile nu vor avea cea mai bună claritate și mai mult decât atât să recunoaștem totuși că selfie-uri nu sunt deloc darnice cu peisajele superbe din vacanță, de potențialul cărora trebuie să profitați din plin!

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-4

Dacă vreţi să rugaţi un necunoscut să vă facă o fotografie, ochii în patru! Analizaţi trecătorii şi alegeţi o persoană care are la gât un aparat foto profi – este singura speranța ca poza făcută de un necunoscut să iasă din prima așa cum trebuie!

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-5

Fundalul unei fotografii nu trebuie ignorat. Încercaţi să vă fotografiaţi în zonele frumoase ale oraşului/ staţiunii pe care îl/o vizitaţi. Poate găsiţi şi elemente specifice culturii respective care vor adăuga un plus fotografiilor voastre!

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-6

O poza nice nu iese (de fiecare dată) din prima. Nu vă sfiiți să faceți aceeași poză de mai multe ori până când sunteți mulțumiți de rezultat. În general, în destinațiile de vacanță localnicii sunt obișnuiți cu turiștii dornici să facă o mie de fotografii, așadar nimeni nu se va uita la voi insistent.  Nu lăsați timiditatea să vă răpească o imortalizare reușită din vacanțe!

11822381_932447713482178_5914179641711229687_n

___

Untitled-7

 Din experiență, știm că în aceste intervale orare ies cele mai reușite poze pentru că lumina este perfectă. Fotografiile făcute în mijlocul zilei pot ieși puțin arse, datorită luminii foarte puternice. Decât să vă ofticați că nu vă iese nici o poză bine, alegeți să evitați ora prânzului.

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-8

Căutaţi străduţe cute, mai puţin populare, care se deosebesc prin elemente (clădiri, felinare, grafitti, culori, etc.) aparte și nu ezitați să fiți voi! Dacă sunteți fericiți lăsați fericirea să se vadă, dacă sunteți energici transmiteți și acest vibe. Indiferent ce stare de spirit aveți, lasați-o să se facă remarcată și fiți expresivi!

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-9

Dacă vizitaţi un oraş pentru prima dată, nu este obligatoriu să vă faceţi poze în zonele centrale ale acestuia- care sunt de cele mai multe ori pline de alte 1.000 de persoane care visează exact la cadrul la care v-aţi gândit şi voi. În cazul în care nu vreţi să renunţaţi la idee, puteţi să mergeţi la o „sesiune foto” la o oră la care nici un turist nu e treaz, de exemplu dimineaţa foarte devreme, însă dacă veți avea curajul să explorați împrejurimile, o să găsiți cu certitudine colțuri superbe care merită să fie imortalizate și atunci veți simți într-adevăr satisfacția de a avea o poză originală.

cum sa faci poze in cuplu

___

Untitled-10

Nu trebuie să deţii un aparat foto scump pentru a avea nişte poze reuşite. De cele mai multe ori, noi folosim un iPhone 6 şi suntem mai mult decât mulţumiţi de rezultatul final.

11988718_949094768484139_3819694774869059986_n

Share this post: