6 obiceiuri pentru o relație fericită!

Zilele trecute citeam că perechile care obișnuiesc să facă anumite lucruri constant sunt mult mai fericite spre deosebire de cele care nu au o „rutină de cuplu”.

hit the play button


Chiar dacă inițial această rutină oarecum mă speriase, întrucât noi nu suntem de nici o culoare adepții monotoniei, am început să analizez lucrurile pe care le facem frecvent și am ajuns la concluzia că într-adevăr aceste obiceiuri ale relației noastre sunt de fapt lucrurile mărunte, care ne ajută să fim fericiți.

În ciuda faptului că sunt lucruri foarte, foarte simple, am sesizat că acestea contribuie semnificativ la menținerea unui vibe foarte bun între noi și au de fiecare efectul scontat: o relație fericită.

ANDREW BODRA

relatie fara certuri

Nimeni nu poate să se bucure de o relaţie 100% dacă are probleme legate de  încrederea în propria persoană. Învaţă să îţi aminteşti constant care îţi sunt calităţile în loc să fii complexat de defecte. Astfel, după ce eşti „at peace with yourself”, toate lucrurile se vor aşeza cum nici nu ţi-ai fi imaginat vreodată! Pentru a fi mereu încrezător/încrezătoare în propria persoană, obișnuiește-te să discuți cu partenerul tău despre anumite reacții personale, schimbări mici de care ești mândră/mândru. Atitudinea încântată a celui de lângă tine și aprecierea sinceră, te vor ajuta enorm să îți menții părerea bună despre ceea ce ești, îți vor alimenta dorința de a deveni din ce în ce mai bun și te vor scăpa de orice urmă de frustare, iar un om fără frustrări e o persoană care poate iubi sincer, aspect esențial pentru o relație fericită.

DSC_0026

fara certuri in relatie

Statutul de best-friends este probabil cel mai bun punct de plecare în ceea ce priveşte o relaţie „sănătoasă” şi frumoasă pentru că odată cu această legătură pe care aţi conturat-o până în acest moment, vine onestitatea şi sinceritatea faţă de partener. Cine ar vrea să îşi rănească cel mai bun prieten?

Noi ne-am convins singuri că de la a fi cei mai buni prieteni din lume și până la a deveni îndrăgostiți head over heels e doar un pas. Admitem că mai presus de toate această prietenie ne oferă curajul de a ne spune reciproc chiar și lucrurile care nu ne plac şi astfel dispunem mereu de libertatea de a face tot ceea ce ne dorim.

PS: Fiind best friends, nu ne “verificăm” telefoanele (în afara cazului în care am făcut un selfie împreună şi vrem să vedem cum a ieşit), ne share-uim parolele, dar surprinzător nu accesăm niciodată conturile celuilalt pentru că totul se bazează pe o încredere reciprocică de neclintit.

relatie de cuplu fericita

relatie fericita

cuplu fericit relatie

În fiecare seară, încercaţi să faceţi o plimbare luungă şi relaxantă, cu un traseu neplănuit în prealabil. Garantăm că după o zi plină la birou, această plimbare va reuşi să vă ia toate probleme de pe umeri, să vă limpezească gândurile şi să vă încarce bateriile pentru următoarea zi.

sfaturi pentru cuplu

sfaturi pentru cupluri

Evitaţi monotonia şi încercaţi să plănuiţi câte o activitate nouă pentru fiecare weekend: mergeţi într-un loc în care nu aţi mai fost până acum, ieşiti la film, încercaţi un preparat de care nu v-aţi apropiat sau pur şi simplu, părăsiţi oraşul măcar pentru o după-amiază. În ultimul weekend o astfel de escapadă spontană a fost în Parcul Național Comana și inclusiv acum ne amintim cum era să se răstoarne caiacul. Dacă vrei mai multe detalii, le găsești aici.

DSC_0110

DSC_0047

timpul liber

Un jurnal e cea mai bună metodă pentru a nota experienţele frumoase, iar cu ajutorul acestuia vă veţi convinge în perioadele mai grele că însumarea clipelor frumoase cântăreşte mult mai mult decât obstacolele întâlnite. Jurnalul nostru este multifuncțional: registru pentru amintiri și oportunitate de relaxare (lipind fotografii, așternând gânduri și colorând în doi o să vă relaxați cu siguranță).

relatie reusita

DSC_0050

 —

excursie city break pentru cuplu

Călătoriţi cu bani puţini în cât mai multe colţuri ale lumii şi încărcaţi-vă cu inspiraţia de care aveţi nevoie din peisaje, din alte culturi şi din oamenii pe care îi întâlniţi. De fiecare dată plănuirea unui astfel de weekend ne alimentează cu un entuziasm inepuizabil, ne face mai productivi și automat mai zâmbăreți, iar a călători împreună cu partenerul/partenera ta este una dintre cele mai bune modalități de consolidare pentru o relație.

10632660_1109971285691715_4930431905636550682_n

Photo: Andrei Ghioarcă – Andrew’s Studio

Share this post: