Motive pentru care iubim Sibiul

Cea mai bună idee după o perioadă plină este să-ți faci bagajele, să-ți iei prietenii și să dați o fugă până la…Sibiu.

hit the play button


În urmă cu o săptămână, exact la această oră eram pregătiți cu toții să avem un weekend memorabil și ne începeam escapada zâmbind și călătorind spre orașul medieval din inima Transilvaniei.

Chiar dacă pentru noi era a doua oră când ajungeam în Sibiu, fiecare zi petrecută acolo a  fost o ocazie inspirată pentru a ne îndrăgosti/reîndrăgosti de el și a descoperi cel puțin 4 motive pentru care merită să vizitezi Sibiul.

Vibe-ul10 MOTIVE

orașului medieval

ORAS MEDIEVAL SIBIU– de simțit cel puțin o dată pe an!

Să te plimbi pe străduțele pavate și să te oprești pentru a admira clădirile impresionante, să urci în Turnul Sfatului peste a vedea ochii acoperișurilor de la înălțime, să asculți un pianist cântând în mijlocul pieței și să spui un “adevăr” pe Podul Minciunilor sunt doar câteva dintre cele mai frumoase momente de care te vei bucura într-o zi petrecută în Sibiu. Noi am avut permanent senzația că este prea liniște pentru o zonă atât de frumoasă, dar după câteva ore de explorare, am ajuns la concluzia că în Sibiu, frumusețea vine la pachet cu liniștea și asta…ne-a plăcut cel mai mult.

 

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

SIBIU ROMANIA TRANSILVANIA –  în fiecare clipă!

Oriunde ai fi, oamenii îți zâmbesc, sunt ospitalieri și te fac să uiți că ești turist în orașul lor natal. Să nu mai precizăm că ospătarii te ademenesc cu fiecare cuvânt să mai servești ceva, iar taximetriștii nu uită să îți dea restul până la ultimul bănuț. Sibienii sfințesc locul și datorită căldurii cu care te întâmpină, reușești să simți imediat că aparții zonei. După câteva zile petrecute pe străzile din oraș, atmosfera armonioasă îți va prinde atât de bine încât ai putea să te trezești spunând: Sibiu – home sweet, home.

_MG_8086

_MG_8054

_MG_8013

foto: Victor Dogaru

Mâncare bună la fiecare pMANCARE BUNA SIBIUas– de încercat și între cele 3 mesele principale!

Nimeni nu se poate pune cu Tapșa din Crama Sibiului Vechi, cu supa cremă de ciuperci de la Pardon sau cu o ciorbă în pâine de la Crama Sibiană din Piața Mică. Pe lângă arhitectura impresionantă a clădirilor care îți surprinde privirea la fiecare pas, Sibiul o să-ți dea kilogramele peste cap pentru că are cu ce se lăuda și când vine vorba de ceea ce găsim în farfurie. Alături de prieteni, weekend-ul trecut am uitat de siluetă și nu ne-am refuzat nici o poftă, iar mâncarea a fost peste tot delicioasă și foarte accesibilă la preț.

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

targul de craciun din sibiu

– de văzut cel puțin o dată în viață!

Chiar dacă anul acesta nu am fost suficient de norocoși pentru a prinde deschis cel mai așteptat târg al sezonului rece (Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide abia astăzi), ne amintim cu mare drag de atmosfera cozy de anul trecut. La prima vedere, odată ce ai ajuns la târg, ai senzația că întreaga atmosferă de sărbătoare s-a mutat acolo, în Piața Mare: zeci de căsuțe roșii, un brad desprins din poveste, luminițe la fiecare pas, un carusel, turtă dulce și mult vin fiert numai bun de savurat în timp ce asculți colinde pe fundal. În Sibiu vei găsi atmosfera perfectă pentru o seară de Crăciun în care odată cu gerul crunt ( trebuie să știți că e foarte, foarte frig în Sibiu), inspiri și magia sărbătorilor. În acest an târgul aniversează 10 ani, așadar cu siguranță va fi mai frumos decât te-ai putea aștepta. Cui i-ai dărui o astfel de escapadă în pragul Crăciunului?

FullSizeRender-5

IMG_9427remmmm

IMG_9428dd

IMG_9431

 

 

Share this post: