4 castele bântuite de vizitat în preajma Halloween-ului

Întotdeauna am avut o fascinație pentru castelele îmbrăcate într-o eleganță desăvârșită și pentru poveștile ascunse în spatele porților masive.

hit the play button


castele bantuite

Trust us, aproape fiecare castel ascunde ceva spooky, iar o escapadă care să-ţi facă pielea de găină este tot ceea ce îți trebuie înainte de Halloween. Buhuhu!

castele bantuiteHolland (2)

castele bantuite

castele bantuite din romania cantacuzino busteni

Am pornit dimineața devreme spre Castelul Cantacuzino și odată ajunși pe acest domeniu din Bușteni, am descoperit un loc cu un farmec aparte. Frunzele îngălbenite de toamnă și ceața, pe care vei găsi prezentă în fiecare colț, dacă vei ajunge acolo la primele ore ale zilei, îți vor contura o atmosfera perfectă de toamnă și de… Halloween.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Frumusețea castelului te va cuceri și vei fi tentat să faci o mulțime de fotografii, o știm din experiența proprie. Îți sugerăm să le analizezi cu atenție pentru că ai șansa să descoperi o siluetă misterioasă apărută în fundal. Oamenii locului spun că deseori astfel de prezențe au fost remarcate în fotografiile turiștilor pentru că nălucile împânzesc întregul teritoriu al castelului.

La plecare, când o să mai vrei să admiri încă o dată castelul Cantacuzino, construit pentru a pune în umbră frumusețea Castelului Peleș, vei remarca grota de după gardul de piatră și o să ți se facă garantat pielea de găină: se spune că în nopțile cu furtună printre stropii de ploaie se strecoară fantome din fum, iar în zona grotei apar lumini nefirești însoțite de urlete prelungi din subsolurile castelului. Spre “norocul” nostru, chiar în momentul în care ne pregăteam să plecăm a început să plouă și atunci am știut că ar fi indicat să lăsăm Castelul Cantacuzino în spate.

castele bantuite

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with hb2 presetcastele bantuiteProcessed with VSCO with hb2 preset

castele bantuite

castele bantuite din romania iulia hasdeu campina

Nu o să uităm niciodată weekend-ul în care ne-am decis să vizităm castelul Iulia Hașdeu din Câmpina. Treceam de pe o parte pe alta a drumului, neștiind exact unde se află, când dintr-o dată am remarcat printre frunzele galbene de lângă trotuar o cioară neagră, nemișcată.  A fost momentul în care ni s-a făcut pielea de găină, așa cum rar ni se întâmplă, pentru că odată ce  ne-am ridicat privirea am zărit trei turnuri ascunse printre brazii de lângă un gard din fier forjat. Odată ce veți păși în castel, o să simțiți fiori pe șira spinării când veți auzi în căștile primite de la intrare un mesaj de bun venit, rostit tocmai de Iulia Haşdeu, cea care bântuie castelul. Bogdan Petriceicu Haşdeu, respectând atent detaliile care i-au fost oferite tocmai din cealaltă lume de către fiica lui, Iulia, plecată prea devreme din cauza tuberculozei a construit această reşedinţă neobişnuită din Câmpina.

le bantuiteIMG_6135castele bantuite IMG_6147

castele bantuite

Recunoaștem, castelul Iuliei a reușit să ne stârnească cei mai mulți fiori, un motiv excelent pentru a-l vizita tocmai acum, înainte de Halloween. Am avut permanent impresia că toate tablourile se uită la noi și imediat ce ne-a fost prezentată camera de spiritism, am simțit o energie stranie. O să vezi oglinzi paralele și o gaură ciudată prin perete, care permite spiritelor să circule prin tot castelul, înconjurat de foarte multe povești spooky. Acum trei ani, în timp ce un grup de elevi vizita încăperile, pianul a început dintr-o dată să cânte, marcând spre înfiorarea tinerilor, prezenţa EI. După câteva zile, învăţătoarea care însoțea grupul, s-a întors pentru a consemna această întâmplare în registrul castelului, pe care vei avea ocazia să-l răsfoiești pentru a intra pe deplin în atmosfera de Halloween.

castele bantuite

rsz_1img_6150-1024x768

“Ne-am suit în arbust şi am stat ascunşi toată noaptea. N-am văzut când a intrat stafia în clădire, dar la cântatul cocoşilor, domnişoara Iulia a ieşit pe terasa din stânga. Era îmbrăcată în rochie albă, avea flori de margarete în braţe şi părul prins în coc cu o stea. A doua zi dimineaţa, câteva fire de margarete au fost găsite de măturătorul de stradă, lângă gardul castelului. Era septembrie, margaretele dispăruseră demult.”

castele bantuite castele bantuite romania bran

 Dracula şi Castelul Bran sunt în această perioadă în topul celor mai căutate cuvinte de pe Google. Având o asemănare izbitoare cu descrierile castelului Contelui Vampir din romanul lui Bram Stoker, Branul este învăluit într-o aură de mister. Legendele care spun că nemilosul Vlad Ţepeş ar bântui acest loc, au depăşit graniţele ţării şi au fost întărite acum câţiva ani de o echipă de cercetători britanici care în urma unor investigaţii paranormale, au susţinut că au luat legătura cu însuşi Dracula, contele îndemnându-i să părăsească castelul, fiind deranjat de prezenţa acestora.

Bran

Processed with VSCO with hb2 preset

Branul este strâns legat şi de Regina Maria, care din prea multă dragoste pentru ţara ei continuă să îşi facă simţită prezenţa în împrejurimile castelului, lăsând în urma sa mirosul puternic al florilor preferate – violetele indiene. Nu de puţine ori acest miros a reuşit să tulbure liniştea turiştilor, dar şi a localnicilor care susţin că acest parfum apare în cele mai stranii colţuri.

În preajma Halloween-ului, această escapadă ar fi “the top of the hill” pentru iubitorii de senzaţii spooky. Din propria experienţă putem spune că întregul loc conturează perfect atmosfera vremurilor în care Dracula era cel mai temut personaj al nopţii. It’s a must!

18-pricnipes-amarias-dormitor-1907-cotroceni

 

castelele bantuite

castele bantuite romania miramare italia trieste

Dacă aveţi norocul să vizitaţi Italia în această  perioadă, trebuie să ajungeţi şi la Castelul Miramare din Trieste. Am fost fascinaţi de acest regat ascuns între marea învolburată şi cele 22 de hectare de verdeaţă, care a devenit unul dintre locurile pe care le recomandăm tuturor prietenilor.

Vizitat de foarte mulţi turişti datorită aspectului său idilic şi a aerului regal care-l înconjoară, castelul Miramare se bucură de popularitate, însă puţine persoane ştiu că încăperile îmbrăcate în catifea roşie, ascund un blestem.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Marea poveste de dragoste dintre Charlotte şi Arhiducele Ferdinand Maximilian s-a sfârşit brusc atunci când tânărul de 34 de ani a fost luat prizonier într-o ţară îndepărtată şi fiind împuşcat mortal, şi-a găsit sfârşitul.

După această lovitură a destinului, Charlotte a înnebunit şi a decis să rămână izolată pentru tot restul vieţii, în incinta castelului.  Astfel, poveştile bătrânilor spun că fiecare persoană care va înnopta la Miramare şi va deranja liniştea Charlottei, va fi lovită de blestemul castelului şi îşi va găsi sfârşitul într-o ţară străină, suferind o moarte violentă precum cea a lui Maximilian.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Chiar dacă legenda îţi face pielea de găină, castelul merită vizitat, o astfel de experienţă pe timp de zi fiind safe& sooo inspiring!

Happy Halloween!

Photo 26.10.2016, 3 19 52 p.m.

Share this post: