Escapade de o zi în perioada sărbătorilor de iarnă

De sărbători toate drumurile duc acasă, însă după clasicele seri pe care le petrecem în jurul bradului, sunt binevenite şi câteva escapade scurte în destinaţii care iarna au un farmec aparte.

HIT THE PLAY BUTTON XMAS


Te sfătuim să uiţi de ger, să te bucuri de căldura omului de lângă tine, iar împreună să descoperiţi magia sărbătorilor în două dintre locaţiile noastre preferate din timpul sezonului rece.

123

CASTELUL PELES

Dacă vrei şi tu să ai parte de sărbători magice, am găsit locul perfect!

Suntem fascinaţi de castele şi escapade. Astfel, la începutul lunii decembrie am ajuns şi la Castelul Peleş. Înainte de un astfel de city break de o zi, te sfătuim să renunţi la orice fel de asteptări. Frumuseţea castelului va depăsi cu certitudine tot ceea ce ţi-ai imaginat! Pe noi  ne-a impresionat atât de mult acest loc şi amprenta regală pe care o remarci în fiecare colţ încât recomandăm această destinaţie tuturor iubitorilor de frumos. Merită din plin să vizitaţi atât parterul cât şi primul etaj al castelului: fiecare încăpere este deosebită şi ascunde detalii interesante pe care le vei afla de la ghidul turistic care, ştim din propria experienţă că nu este deloc boring. După turul castelului, te invităm să te plimbi prin grădinile regale, unde vei găsi o grămadă de locuri instagram friendly.

DSC_0470

DSC_0288

Pentru noi, escapada de o zi la Castelul Peleş a fost de-a dreptul magică şi spre surprinderea noastra ne-am bucurat şi de prima zăpadă din acest an care a transformat domeniul regal într-un winterwonderland adevărat în care vei regăsi pe deplin atmosfera sărbătorilor de poveste.

Ps: Pentru a evita aglomeraţia şi cozile de ghişeul cu bilete, dar şi de la intrarea în castel, îţi sugerăm să fii acolo încă de la ora deschiderii pentru a face parte din primul grup care va vizita reşedinţa regelui Carol I. Preţurile şi programul castelului pentru zilele următoare le gaseşti aici: https://peles.ro

DSC_0317

DSC_0351

DSC_0521

Photos: Andrei Ghioarcă

123MOCANITApng

Dacă vrei să ai parte de propria ta poveste de iarnă, atunci o călătorie cu Mocaniţa îţi va face sărbătorile de neuitat. Recunoaştem că este foarte, foarte frig pe Valea Vaserului, însă merită! Să te plimbi cu un tren cu aburi printre brazii grizonaţi de zăpadă şi să te bucuri de peisaje ireal de frumoase poate fi o experienţă de neuitat. Prima noastră călătorie cu Mocaniţa a fost chiar după primul Crăciun petrecut împreună şi permanent am avut senzaţia că ne-am teleportat înapoi în timp imediat după ce ne-am urcat în vagonul trenului.

Dacă sunteţi norocoşi şi aveţi parte şi de fulgi de nea în timpul acestei escapade de o zi, totul va deveni memorabil. Noi încă zâmbim când ne aducem aminte de acea zi de iarnă.

pusic

geam

În Vişeul de Sus poţi ajunge cu maşina sau cu trenul, iar odată ce ai ajuns acolo trebuie doar să urmezi indicatoarele pentru a ajunge la CFF Vişeu, locul de unde vei începe călătoria. Trebuie să ştii că plimbarea cu Mocăniţa durează aproximativ 6 ore, iar datorită numărului mare de turişti din această perioadă este indicat să îţi faci o rezervare cu cel puţin o zi înainte. Ar fi o idee bună să ai la tine un termos cu ceai cald şi câteva gustări, care să completeze gogoaşa cu dulceaţă şi ciocolata caldă pe care o vei primi în tren. La staţia Paltin, Mocăniţa va staţiona aproximativ o oră jumătate, timp în care vei putea servi un vin fiert, te vei putea înfrupta din produsele de pe grătar sau vei putea face o grămadă de fotografii.

Te sfatuim să nu îţi uiţi căciula şi mânuşile acasă, să te asiguri că ai bateria încărcată 100% şi după călătoria cu Mocăniţa, să închei escapada cu o cină la lumina lumânărilor în restaurantul din tren alături de jumătatea ta.

PS: Toate detaliile necesare pentru o astfel de escapadă, le găseşti aici http://www.cffviseu.com/content/.

Capture3

Capture6

Sărbători fericite tuturor şi escapade pline de magie!

Share this post: